OBVESTILO

OBVESTILO

Kljub nevarnosti okužbe s korona virusom zaenkrat delamo v našem podjetju Fincommerce d.o.o. dokaj normalno, le vrata imamo zaklenjena in ne sprejemamo obiskov. Smo pa dosegljivi po telefonu in po elektronski pošti. Delamo na dveh lokacijah in upamo, da tudi če zbolimo, ne bomo vsi naenkrat in bomo lahko zagotavljali naše storitve nemoteno. Tako si vsaj želimo.

Zaenkrat smo zdravi in tudi naši družinski člani. Upoštevamo pa vsa navodila, ki nam jih v zvezi s tem nalagajo vladne službe. In tako bo tudi vnaprej.

Tudi vam želimo enako in vašim družinskim članom, sodelavcem in poslovnim partnerjem.

Bilance in davčne obračune pripravljamo enako, kot da tega virusa ne bi bilo. Verjamem, da nam bo vse uspelo oddati v zakonskih rokih. Prosimo, da nam vso dokumentacijo za leto 2020 pošiljate sproti.

Glede na tok dogodkov in tveganja, ki so nastala v povezavi s korona virusom, predlagam, da pošljete podatke, potrebne za obračun plač za mesec marec 2020, čimprej. Plače za marec vam bomo obračunali takoj, ko bo mogoče, da jih boste imeli pripravljene in jih boste lahko izplačali, kljub morebitni odsotnosti pri vas ali pri nas.

Odločili smo se, da vam bomo vsak dan, dokler bo potrebno, poslali obvestila, ki vam bodo lahko olajšala življenje in finančno in računovodsko poslovanje.

Pripravljamo se, da nam boste lahko pošiljali vse dokumente v računovodstvo elektronsko. Zaenkrat pa lahko prinesete dokumente v fizični obliki ali jih pošljete po pošti (navadni).

Danes vam pošiljamo tudi Okrožnico Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti o opravljanju dela na domu in odrejanje drugega dela z dne 5.3.2020.

V kolikor boste v zvezi s spremembo delovnega časa zaposlencev, prekinitvijo delovnega procesa, nadomestili plače, ipd. imeli kakšna vprašanja, se ravno tako lahko obrnete na nas.

Še nekaj drugih pomembnih informacij:

Vse zavarovalnice so zaprle svoja vrata za obiskovalce in stranke, vse lahko urejate preko spleta.

Banke zaenkrat sprejemajo stranke, vendar se potrudite in čim več transakcij  izvedite preko spleta. Predvidoma bodo banke skrajšale delovni čas. Bolniki s korona virusom lahko opravijo bančne storitve le, če se prej najavijo na posebnih okencih – vse bodo namesto njih opravili uslužbenci bank.

Zveza RFR je pozvala Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Ministrstvo za notranje zadeve in Ministrstvo za finance, da zaradi izrednih razmer, povezanih s koronavirusom, podaljša roke za pripravo letnih poročil in roke za oddajo letnih poročil Ajpesu ter davčnih obračunov Fursu. Zaenkrat roki niso podaljšani.

Vlada je zaradi spremenjenih razmer, nastanka novih obveznosti za državni proračun in spremenjenih gospodarskih gibanj odločila, da pripravi rebalans proračuna za letošnje leto.

Thermana Laško je na svojih spletnih straneh pripravila zanimivo akcijo: 40 dni krepitve zdravja in odbrega počutja na spletnih straneh www.thermana.si.

V tem času priporočam vsem, da poskrbijo za večjo odpornost. Veliko lahko naredi vsak sam v boju proti korona virusu.

Ostanite zdravi in iz spoštovanja do sebe in drugih upoštevajte ukrepe zoper korona virus.

Lep pozdrav in želim vam vse dobro!
Simona Novak, davčna svetovalka ZDDS

Ne izdelujemo vzmetnic, pa vendar zagotavljamo mirno spanje.

Pokličite nas:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Scroll to Top